Followers

Monday, September 19, 2011

hantu di padang pasir lagi baik


adoi geramnya aku..geram,dan geram!!


nie ada satu peristiwa yang menjengkelkan hati aku,

wat aku rasa nak jadi naga berapi.

nak tahu sebab apa?


ini kisahnya.

waktu aku dekat station bas seksyn 17 shah alam.

seperti biasa, kamera nikon D3100 aku kelek bersama.

kira tak lengkap la hidup kalau tak bawak.

ok

berbalik kepada cerita asal, masa aku tunggu bas,

tetiba terasa nak masuk toilet.

toilet yang tersangat la bersih, indah serta maju jaya tu..yeke?

bila aku masuk, takde tempat untuk aku letak beg kamera tu.

takkan la aku nak tinggalkan kat luar, serupa macam aku nak bagi sedekah la kan.

jadi aku terpaksalah letak dekat atas dinding pembahagi tandas.


seminit jer aku letak,

tetiba aku nampak tangan dari bilik sebelah pegang beg tu.

jadi,

aku bertindak ala komando

merempuh pintu tandas tu dan cepat menangkap tangan si perompak bodoh lagi durjana itu.

aduh, mengandung2 pun masih nak mencuri.

kalau bukan sebab kemengandungan itu, dah lama aku kick lepas ke syiling.

kira berperikemanusiaan lah jugak aku nie.

korang nak tahu tak apa alasan pempuan indon tu?

alasan dia,

"maaf ya, ingatkan ini barang saya"

aduhai.



nak tertelan baldi tadahan air tu aku dibuatnya.

so, moral of the story,

kalau xnak jadi mcm tu,

pakailah pampers mamypoko.


14 comments:

tya . chan :) said...

haishh =.=" dasat2 ...

IkiN NikisA said...

haha ! sabar jelahh

afzalsukasuki said...

pergh kalau tak abis kamera kena rembat!cila*a tol

olinolina said...

afzalsukasuki..tu la..kalo kena rembat, olin bakar toilet tu ngn penjaga toilet tu skalo

olinolina said...

tya n ikin...tu la kan..dasyat kan...

ChaCha said...

eceh...jwpn dia sng....

kpah k-poh said...

tak kan tak perasan bukan brg dia..kalau beg sama ke..kaler sama ke..lain ler...ni terang lagi bersuluh..ntah ngandung tu pun ngandung barang..bukan ngandung orang..!!!

olinolina said...

chacha..yup...jawapan dia paling xleh diterima.heheh

olinolina said...

kpah k-poh...tul tu perut dia...sbb olin terpegang n rasa isi bukan barang...heheh

Popoi said...

wau,, anak die t mesti hebat kan! hehehhe

Popoi said...

wau,, anak die t mesti hebat kan! hehehhe

saidatul noor farhana said...

biasa la...kadang2 manusia ni suka buat bnda yg skt kn hati org lain...geram..:(

saidatul noor farhana said...

biasa la...kadang2 manusia ni suka buat bnda yg skt kn hati org lain...geram..:(

Christian Tadeo said...

hello, nice blog you have, i am thinking you might like to exchange link with me so i can visit you everyday if i have my time, if you want to please visit back here and comment on the exchange link section so i know, i will add you right away after you commented thanks!
http://literasura.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...